BEST PRACTICE LÅGFOSSILT REISELIV

I reiselivet snakkar veldig mange om berekraft - men ytterst få iverksett tiltak som monnar. Her finn du inspirasjon frå nokre av grøne og lønnsomme vegvisarar.

 
 

BERG-HANSEN BEREKRAFT I PRAKSIS


”Vi vil gjøre alt vi kan for at det negative fotavtrykket ved reiser reduseres, så mye som mulig. Vi vil bidra til å redusere CO2 utslipp fra reiser bestilt gjennom oss og bidra til å realisere Paris-avtalen. Innen 2025 skal avtrykk fra reiser bestilt gjennom oss være redusert med 30% sammenlignet med tilsvarende volum i 2018. Dette skal vi oppnå gjennom god informasjon, fremme alternative produkter og ekskludere produkter og tjenester som er «verstinger»”


GK.JPG

ALPINE PEARLS CLIMATE FRIENDLY MOBILITY

“Already daydreaming about your next holiday – gentle to the environment, without your car, yet completely mobile? Continue here to plan your trip. Get quick and handy information”


 

Svensk avis lanserer chartertog til Europa

“Etterspørselen er enorm. På en drøy uke fylte vi et tog med 16 vogner og nesten 400 seter. Men interessen er større. Vi vurderer nå muligheten for å sette inn flere tog til reisemål i Europa”

Klima%2BOslo%2B2.jpg
Hotell-med-bh-anbefaler_shutterstock_430706773-780x539.jpg

GRØNT VERDIKORT - GJENDESHEIM

Gjendesheim turisthytte har i samarbeid med Stiftelsen Varde innført omvendt turistskatt ved innfallsporten til verdensattraksjonen Besseggen: Tar du buss eller tog til fjells blir du belønnet med verdikupong på 100 kroner til fri bruk på turisthytta.


02_01.jpg
 

ECOFRIENDLY SKITOURING SCANDINAVIA

“Ecofriendly skidåkning - enklare än du tror” er mottoet for Carl Lundberg i Skitouring Scandinavia. Med norske fjell som reisemål og overveidende svenske gjester som reisefølge guider Lundberg både til topps på hvite fjell og til grønn transport - uten bruk av fly: “Det är ingen nyhet, att minimera flygningen är den lägst hängande frukten att plocka om du vill ställa om till en mera hållbar transport”


Tog.jpg

Klimahovedstaden Oslo

Klimaetaten i Oslo har som hovedoppgåve å bidra til å nå klimahovedstaden sitt målet om 50 prosent utslippskutt innan 2020 og legge til rette for 95 prosent reduksjon fram mot 2030. Ta ein titt på nettsida deira for å sjå både innovative klimatiltak og inspirerande effekt.

Tips oss gjerne om andre, inspirerande eksempel på lågfossile reiselivsaktørar!